Lasă un comentariu

Portrete pictura in ulei pe panza

OBTIUNI COMENZI PORTRETE IN ULEI PE PANZA REALISTE

Obtiuni portret

Obtiuni portret

V-ati hotarat sa comandati un portret pentru dumneavoastra sau pentru cineva drag, tineti cont in primul rand de dimensiunea reala a fetei umane. Fata este dimensionata in lungime de la baza barbiei in crestet aproximativ 29 cm. Redarea fizionomica obtima a acesteia este cea la scara 1 la 1(adica dimensiunea fizionomica reala).

Tineti cont de dimensiunea portretului, locul unde acesta este expus. Fata umana intra in proportia corpului uman de sase ori si jumatate. Pentru ca detaliile faciale sa fie bine definite alegeti o marime potrivita. Daca aveti mai multe persoane, personaje orientati-va asupra unei marimi mai mari. Daca dupa parcurgerea categoriilor de mai jos nu aveti o imagine deansamblu cereti detalii artistului. Acesta cu cea mai mare placere va va da cele mai bune sugestii care sa vi se potriveasca descrieti scurt marimea dorita printr-un e-mail in care atasati imaginea model Aceasta trebuie sa fie de buna calitate. Veti primi un deviz care contin date legate de posibilitatile de executie, variante ale imaginii procesate digital precum si imaginea finala a lucrarii de pictura. In concluzie inainte de a fi finalizata lucrarea veti putea vedea cum va arata in final. In acest document veti sti costurile si termene de realizare ale portretului.

Un portret  poate fi realizat in mai multe feluri: 1. detaliu fizionomic de detaliu, 2. bust, 3. bust cu maini, 4. figura trei sferturi, 5. reprezentarea in picioare, 6. compozitie. Analizati cu atentie fiecare capitol de mai jos pentru a va face o imagine finala despre lucrarea dorita.

REPREZENTAREA DE DETALIU FIZIONOMIC

Portret de detaliu

Portret de detaliu

Reprezentare fizionomica de detaliu, este o redare fizionomica ce permite sublinierea picturala a detaliilor fizionomice, redarea starilor personale ale subiectului si in special a hartii faciale care este ca si o carte de vizita pentru fiecare individ. Care este marimea ideala? Alegerea dimensiunii ideale pentru reprezentarea de detaliu este in functie de spatiul de expunere. Dimensiunile mici pentru acest tip de redare picturala poate fi : 30 x 30 cm , 40 x 40 cm. , 50 x 50 cm. acestea pot fi expuse in orice spatiu si pot fi grupate chiar mai multe lucrari atat pe orizontala cat si pe verticala, 60 x 60 cm., 70 x 70 cm., 80 x 80 cm., 100 x 100 cm, 150 x 150 cm. aceste dimensiuni au nevoie de un spatiu mai generos. Abordarea fiind una moderna, pe un sasiu mai lat care este pictat si pe cant nu necesita rama, aceasta se expune direct pe perete. Timp de executie sase – opt saptamani. Daca clientul doreste ca acest tip de portret sa contina doua personaje pretul final se dubleaza.

REPREZENTARE FIZIONOMICA BUST

REPREZENTARE FIZIONOMICA BUST

REPREZENTARE FIZIONOMICA BUST

Portretul bust, este cea mai cunoscuta si mai frecventa posibilitate de redare a portretului. Variantele de reprezentare bust pot fi: din profil sau din fata. Pictura bust este un studiu detaliat, pictat pe un fundal simplu tratat pictural, ce ajuta la sublinierea luminilor si a umbrei, a volumelor intregind portretul. Reprezentarea bust permite spatiu suficient pentru detaliu. Timp de executie sase – opt saptamani. Portretul bust este cel mai frecvent cadou pentru diferite evenimente. Dimensiunile de redare ale acestui tip de reprezentare al portretului este de la dimensiunea de: 50 x 40 cm, 60 x 50 cm, 70 x 60 cm, 70 x 80 cm, 80 x 90 cm, 80 x 100 cm, 70 x 100 cm. Oricare din aceste marimi este potrivita realizarii unui obiect de arta, alegera marimii fiind conform destinatiei de expunere.

Daca clientul doreste ca acest tip de portret sa contina doua personaje pretul se dubleaza.

 

REPREZENTARE BUST CU MAINI

REPREZENTARE BUST CU MAINI

REPREZENTARE BUST CU MAINI

Reprezentarea portretului bust cu maini este o reprezentare in pozitia sezut intr-un scaun, fotoliu, jilt sau tron. Personajul sta in pozitia sezut si tine mainile pe genunchi sau pe bratele fotoliului. Decorurile din spatele personajului sunt simple acestea pot fi contraste, jocuri de culoare sau usoare draperii care sa creeze contrastul dorit. Abordarea aceasta a fost folosita de vechii maestri in redarea regilor, ducilor, precum si a alor personalitati, a sugerarii meseriilor si ocupatiilor persoanelor pictate. Dimensiunile de redare ale acestui tip de reprezentare al portretului este de la dimensiunea de: 60 x 50 cm, 70 x 60 cm, 70 x 80 cm, 80 x 90 cm, 80 x 100 cm, 70 x 100 cm. In cazul in care compozitia dorita are decoruri speciale: obiecte, tablouri, animale sau alte decoruri dorite si cerute de client acestea se creaza virtual de artist si integrat in compozitie. Acesta are un pret special si este calculat in functie de dificultatea acestuia. Costul poate varia de la 15% minim pentru un decor mai simplu pana la 30 % daca decorul este complex. Acestea reprezinta timp si munca in plus si reprezinta cost suplimentar / manopera. Timp de executie opt – zece saptamani.

PICTURA PORTRET TREI SFERTURI 

PICTURA PORTRET TREI SFERTURI

PICTURA PORTRET TREI SFERTURI

Portretul reprezentat trei sferturi este varianta optima pentru oamenii de afaceri, imaginea buzines sau mai bine spus prin aceasta reprezentare se poate sublinia obiectul activitatii, profesia sau pasiunea celui din portret. Marimea ideala poate fi: 50 x 60 cm., 60 x 70 cm, 80 x 70 cm. aceasta dimensiune este scara 1 la 1 adica este aceeasi marime ca in realitate, 80 x 100 cm. 100 x 150 cm. in functie de destinatia expunerii acestuia. Detalii tehnice: In acest caz fata este 1/4,5 din inaltimea propriu zisa a tabloului. Deci: la dimensiunea tabloului de 50 cm-fata va fi de 10 cm, la 60 va avea 12 cm, la 70 cm va avea 14 cm, la 80 cm fata va fi de 16 cm, la 100 cm. fata va avea dimensiunea de 20 cm. La un tablou cu latura de 150 cm lungimea fetei va fi de 30 cm. In cazul in care compozitia dorita are decoruri speciale: obiecte, tablouri, animale sau alte decoruri dorite si cerute special de client, acestea se creaza virtual de catre artist si se integreaza in compozitie. Acesta are un pret special si este calculat in functie de dificultatea acestuia. Costul poate varia de la 15% minim pentru un decor mai simplu pana la 30 % daca decorul este complex. Acestea reprezinta timp si munca in plus si reprezinta cost suplimentar / manopera. Timpul de executie pentru redarea unui tablou trei sferturi este de opt – zece saptamani.

PICTURA PORTRETE  IN PICIOARE

PICTURA PORTRETE  IN PICIOARE

PICTURA PORTRETE IN PICIOARE

Reprezentarea portretului in picioare permite redarea in intregime a unui personaj, a unor interioare preferate si da posibilitatea evidentierii persoanei a personalitatii si in special a domeniului de activitate care trebuie redata. Aceasta reprezentare este una speciala de aceea in redarea unui model in picioare este indicat sa alegeti o masura mare deoarece proportia capului este de 1 la 7 din lungimea corpului, deci in calculul dumneavoastra la alegerea marimii trebuie stiut ca dimensiunea capului intra odata in sapte parti. Deci: la o dimensiune de: 30 x 50 cm. dimensiunea capului va fi de 7 cm, la 40 x 60 cm dimensiunea capului va fi de 8 cm, 50 x 70 cm. dimensiunea capului va fi de 10 cm, 60 x 80 cm. dimensiunea capului va fi de 11 cm, 70 x 100 cm. La dimensiunea : 100 x 150 cm.- dimensiunea capului va fi de 21 cm. aceasta dimensiune este aproape de cea reala scara 1 la 1. cu ( imaginea din realitate). Timp de executie pentru aceasta reprezentare 12 -14 saptamani. In cazul in care tabloul dorit necesita decoruri speciale: obiecte, tablouri, animale etc. pe care vreti sa le introduceti in plus la o lucrare, pentru a evidentia o idee, o anumita stare, sau o pasiune a dumneavoastra acestea sunt create digital de artist si trimise spre aprobare clientului spre esemplu imaginii de mai sus unde lucrarii i s-au adaugat elemente suplimentare. Lucrarea alaturata are un decor nu foarte pretentios, insa in imaginea dorita de client acesta a dorit introducerea unor elemente a unui cadru vanatoresc si anume: tabloul cu pasari vanate si pusca pentru a intari cadrul vanatoresc si in special pasiunea pentru vanatoare sa introdus cainele de vanatoare. Acest serviciu suplimentar are un pret special si este calculat in functie de dificultatea acestuia. Costul poate varia de la 15% minim pentru un decor mai dificil pana la 30 % daca decorul este foarte complex. Acestea reprezinta timp si munca in plus si reprezinta cost suplimentar / manopera.

Proiectul digital este gratuit. Timpul de executie pentru redarea scenica a decorurilor mai sus mentionate necesita timp de lucru de trei-patru saptamani in plus decat daca s-ar respecta tipicul din imaginea de sus

Doriti o lucrare in care sunt integrate mai multe personaje?

Compozitia este solutia detalii click

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: